Lazerle HPV Tedavisi Ankara

    Lazerle HPV tedavisi Ankara, bazı HPV türlerinin yol açtığı genital siğilleri ortadan kaldırmak ve bu siğiller nedeniyle ortaya çıkan rahatsızlıkları gidermek amacıyla yapılan, özel bir lazer uygulamasıdır. HPV genellikle cinsel yoldan bulaşan bir virüstür. HPV’nin pek çok türü vardır, bunları üç grupta inceleyebiliriz. İlk grupta yer alan türler kadınlarda rahim ağzı kanseri riskini arttırabilir. Bu türdeki HPV virüsleri, erkeklerde de çeşitli kanser hastalıklarının ortaya çıkmasında rol oynayabilirler. İkinci grupta yer alan HPV türleri ise genel olarak zararsızdır, hiçbir belirtiye yol açmazlar. Son grupta yer alan HPV türleri ise kadınların ve erkeklerin genital bölgelerinde kondilom adı verilen, kanayabilen ve ağrı gibi sorunlara yol açabilen yapılar meydana getirebilirler.

    Genital siğil olarak da bilinen bu yapılar, bireyin cinsel yaşamını ciddi ölçüde olumsuz etkileyebilir. Bu yüzden hem kadınlar hem de erkekler bu siğillerden kurtulmak isteyebilirler. Lazerle HPV tedavisi, bahsi geçen siğillerin ortadan kaldırılması amacıyla gerçekleştirilir. Yazımızın devamında ‘’Lazerle hpv tedavisi ne kadar sürer?’’, ‘’Lazerle hpv tedavisi nasıl yapılır?’’, ‘’Lazerle hpv tedavisinin avantajları nelerdir?’’ ve ‘’Lazerle hpv tedavisi sonrası dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Ankara lazerla hpv tedavisi hakkında detaylı bilgi almak için yazımızın devamını inceleyebilirsiniz.

    Lazerle HPV Tedavisi Nedir?

    Lazerle HPV tedavisi, HPV’ye bağlı gelişen kondilom adı verilen siğillerin güvenli bir şekilde alınması ve cildin eski görünümüne kavuşması için yapılan uygulamadır. Lazerle HPV tedavisinde aslında tedavi edilen şey HPV virüsünün varlığı değildir. Bu uygulama ile HPV’ye bağlı gelişen genital siğiller hedef alınmaktadır.

    Lazerle HPV Tedavisi Neden Yapılır?

    HPV’ye bağlı gelişen genital siğiller hem erkeklerin hem de kadınların cinsel yaşamlarını önemli ölçüde olumsuz etkilerler. Buna ek olarak bölgede oluşturdukları olumsuz görüntü de kişileri veya partnerlerini rahatsız edebilir. Lazerle HPV tedavisi sayesinde bahsi geçen siğillerin konforlu bir uygulama ile kısa sürede alınması ve bireyin deneyimlediği şikayetlerin sonlandırılması mümkündür.

    Lazerle HPV Tedavisi Kimlere Önerilir?

    Lazerle HPV tedavisi, ilgili cilt bölgesinde aktif bir enfeksiyon veya açık bir yara bulunmayan herkese tavsiye edilmektedir. Bu tedavi uygulaması hem kadınlara hem de erkeklere uygulanabilmektedir.

    HPV Nedir?

    HPV, onlarca farklı türü bulunan, görece yaygın bir virüs tipidir. Human papilloma virüs olarak da bilinen HPV’nin nüfusun yarısından fazlasına, hayatlarının bir noktasında bulaşacağı tahmin edilmektedir.

    HPV Nasıl Bulaşır?

    HPV’nin en yaygın bulaşma nedeni cinsel ilişkilerdir. Vajinal, anal veya oral yolla gerçekleşen korunmasız cinsel ilişkilerde HPV bulaşımı gerçekleşebilir. Bununla birlikte bireyin enfekte olmuş bölgeye fiziksel teması ile de HPV bulaşımı gerçekleşebilir. HPV’nin nadiren de olsa kişisel eşyaların ortak kullanımı yolu ile de bulaşabileceği bilinmektedir. Ancak tuvalet kapağı ve benzeri sert bölgelerden HPV’nin bulaşması pratik olarak mümkün değildir.

    HPV Belirtileri Nelerdir?

    HPV enfeksiyonlarına bağlı meydana gelen genital siğiller şu gibi belirtilere yol açabilirler:

    • Genital bölgede veya vücudun herhangi bir bölgesinde et benlerini andıran, şekil itibari ile de karnabahara benzeyen siğiller. Bu siğillerin renkleri genellikle cilt tonuna yakındır, bazı bireylerde ise daha koyu renkli olabilirler.
    • Genital siğillerin kıyafetlere sürtünmesi sonucu ağrı ve kanama.
    • Cinsel ilişki sırasında ağrı.
    • Genital bölgede hoş olmayan bir görüntü oluşması.

    HPV belirtileri bu şekilde sıralanabilir.

    Lazerle HPV Tedavisi Ne Kadar Sürer?

    Lazerle HPV tedavisi genellikle 15 ila 20 dakika içerisinde tamamlanır. Uygulama diğer lazer tedavileri gibi seanslar halinde yapılmaktadır. Seans sayısı 2 ila 5 arasında değişiklik gösterebilir.

    Lazerle HPV Tedavisi Nasıl Yapılır?

    Lazerle HPV tedavisi sırasında ilk olarak ilgili bölge temizlenir ve bölgeye topikal anestezi kremi sürülür. Bu kremin bölgeyi lokal olarak uyuşturma özelliği vardır. Kremin etkisi başladıktan sonra siğile lazer atışları yapılır ve siğil kurutulur. Böylece bir süre sonra kendi kendine ciltten ayrılır.

    Lazerle HPV Tedavisi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

    Lazerle HPV tedavisi sonrası dikkat edilmesi gerekenler arasında şunlar yer almaktadır:

    • Birkaç hafta boyunca cinsel ilişkilerden kaçınılmalıdır. Bölge hassas olduğu için sürtünme gibi durumlar bölgenin tahriş olmasına neden olabilir.
    • Uygulamadan sonra bir gün boyunca duş alınması önerilmez.
    • Ağrı gibi şikayetler için reçete edilen ilaçlar ihmal edilmemelidir.
    • Genital bölgenin hijyenine özen gösterilmelidir.
    • İlgili bölge, siğillerin nüks etme ihtimaline karşı takip edilmelidir.
    • Bir süre pamuklu rahat iç çamaşırları giyilmelidir.

    Lazerle HPV tedavisi sonrası dikkat edilmesi gerekenler bu şekilde sıralanabilir. Doktorunuz bu konu hakkında daha detaylı bir bilgilendirme yapacaktır.

    Ankara Lazerle HPV Tedavisi Fiyatları 2024

    Ankara lazerle hpv tedavisi fiyatları, uygulamanın detaylarına ve benzer etmenlere göre kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.

    Randevu
    Yol Tarifi