Ankara Histeroskopi 

    Histeroskopi, kadın hastalıklarının tanısında ve tedavisinde kullanılan son derece modern bir yöntemdir. Histeroskop isimli mikro-kamera, bir tüp yardımıyla vajina girişinden vücut içine girer. Bu kamerayla birlikte polip ve miyom gibi hastalıkların teşhisi yapılabilir, patolojik incelemeler kolayca sağlanabilir.

    Polipler, miyomlar ve diğer kist benzeri yapılar kadınların hayat kalitesini düşüren kitlelerdir. Histeroskopi isimli kapalı ameliyat tekniği ile bu kitleler kolayca hastanın vücudundan alınabilir. Histeroskopi operasyonundan sonra hasta, diğer tedavi yöntemlerine kıyasla daha hızlı ve istikrarlı iyileşir. Ankara histeroskopi operasyonu hakkında detaylı bilgi için kliniğimizi arayabilir, uzman doktorlarımızdan randevu alabilirsiniz.

    Histeroskopi Nedir?

    Histeroskopi; tanısal histeroskopi ve operatif histeroskopi olmak üzere iki türü bulunan modern bir tekniktir. Bu teknik, adını histeroskop isimli cihazdan almaktadır. Bu cihaz sayesinde kadın üreme sistemi organları detaylı bir şekilde incelenebilmekte, incelenen organda bulunan rahatsızlıklar büyük bir kesinlikle teşhis edilebilmektedir. Genelde miyomlar ve polipler gibi kitlelerin tedavisinde kullanılan bu cihaz sayesinde; rahimdeki yapısal bozuklukları tespit etmek, gerektiğinde doku örnekleri almak da mümkündür. Alınan doku örnekleri laboratuvar ortamında özenle incelenerek hastalık hakkında detaylı bilgi edinilir. Bu bilgiler daha sonra hastalığın tedavisinde kullanılır. Ankara histeroskopi ameliyatı hakkında detaylı bilgi için BB Clinic’i arayabilir, uzman doktorlarımızdan randevu alabilirsiniz.

    Histeroskopi Çeşitleri Nelerdir?

    Hastalıkların teşhisinde kullanılan tanısal histeroskopi ve hastalıkların tedavisinde kullanılan operatif histeroskopi olmak üzere iki çeşidi bulunmaktadır. Her iki durumda da histeroskopi operasyonu yüksek bir kesinlikle gerçekleştirilir.

    Tanısal Histeroskopi Nedir?

    Kadın üreme sistemi oldukça karmaşık bir yapıya sahiptir. Üreme sistemi kadın sağlığı için büyük önem arz eden organlar barındırır. Bazı hormonların salgılanmasından üreme işlevine kadar birçok görev bu sistem aracılığı ile sağlanır. Dolayısıyla üreme sistemiyle alakalı rahatsızlıklar; kadınların tüm bedenlerini etkileyebilmekte, bazı durumlarda çok ciddi problemlere sebep olabilmektedirler. Bu rahatsızlıkların belirlenmesinde kullanılan yöntemler yıllar boyunca değişmiş ve gelişmiştir. Tanısal histeroskopi, günümüzde kadın hastalıklarının teşhisinde kullanılan en modern ve güvenilir tekniklerden biridir. Rahim ve rahim ağzının detaylı gözleminden doku örneği alımına kadar birçok tanı yöntemi için kullanılabilmektedir. Tanısal histeroskopi sayesinde alınan doku örnekleri laboratuvar ortamında detaylı bir şekilde incelenir, hastalığın doğası ve vücuda olan etkileri özenle belirlenir. Unutulmamalıdır ki iyi bir tedavinin yolu yüksek kesinlikte bir teşhisten geçmektedir. Bu yüzden tanısal histeroskopi kadın hastalıklarının teşhisinde kullanılan vazgeçilmez bir yöntemdir.

    Operatif Histeroskopi Nedir?

    Kadın üreme sisteminde ortaya çıkan rahatsızlıklar; hastaların günlük hayatlarını etkileyebilir ve hatta bazı durumlarda hastaların hayatlarını riske atabilirler. Bu rahatsızlıklar, üreme sistemindeki organların görevlerini düzgün yapamamalarına sebep olarak kısırlık gibi sorunlara sebep olabilirler. Böyle durumlarda rahatsızlığa sebep olan kitlelerin vücuttan alınması gerekebilir.

    Operatif histeroskopi isimli cerrahi yöntem kadın hastalıklarının tedavisinde kullanılan en modern tekniklerden biridir. Kitleler, açık ameliyat tekniklerinde olduğu gibi derin kesilere gerek kalmadan kolayca hastanın bedeninden alınır. Miyom veya polip gibi kitleler alınırken hastanın vücuduna geniş ve iyileşmesi güç olan kesiler atılmak zorunda kalınmaz. Histeroskopik yöntem ile rahim ameliyatı olan kadınlar hızlıca iyileşip günlük yaşantılarına dönebilirler. Unutulmamalıdır ki hastalıkların tanısı ve tedavisi ancak tıp eğitimi almış doktorlar tarafından yapılabilir.

    Histeroskopi Hangi Durumlarda Yapılır?

    Histeroskopi yöntemi birçok kadın hastalığının tanı ve tedavisinde kullanılabilmektedir. Bazı organların görevlerini yerine getirememe sebepleri de histeroskopi yöntemiyle araştırılmaktadır. Histeroskopi gerektiren bazı durumlara;

    • Tekrar eden düşüklerin sebebini belirlemek,
    • Rahim içi yapışıklığı tedavisi,
    • Başarısız tüp bebek girişimlerinin sebeplerini incelemek,
    • Polip veya miyom gibi kitlelerin tanı ve tedavisi,
    • Beklenmeyen kanamaların sebebini araştırmak,
    • Rahim içine kaçan spiralleri bulmak ve çıkarmak gibi örnekler verilebilir.

    Ankara Histeroskopi  Nasıl Yapılır?

    Histeroskopi, birçok kadın hastalığının tanı ve tedavisinde kullanılan modern bir tekniktir. Rahimde bulunan yapısal bozuklukların teşhisinde, miyomlar gibi zararlı kitlelerin hem teşhis hem de tedavisinde kullanılabilmektedir. Ankara histeroskopi ameliyatı sayesinde kısırlık veya başarısız tüp bebek girişimlerinin nedeni de araştırılabilir.

    Operasyon günü olarak genellikle adet kanamasının olmadığı bir gün seçilir. Doktor, operasyona nasıl geleceği hakkında hastayı özenle tembihler. Operasyonun gerçekleşeceği ortamın tamamen steril ve temiz olmasına dikkat edilir. Daha sonra histeroskop isimli mikro-kamera vajina yoluyla vücuda girer. Eğer operasyon sadece tanısal amaçlı ise belirlenen organlar büyük bir dikkatle incelenir ve sorunların kaynağı araştırılır.

    Histeroskop cihazının tüplerine yerleştiren küçük aletler sayesinde cerrahi operasyonlar da sağlanabilir. Histeroskopi operasyonları, derin ve geniş kesiklerin kullanılmadığı modern bir tekniktir. Anlık olarak görüntülemesi yapılan kitleler uzman doktorlar tarafından kolayca alınabilmektedir. Böylelikle hasta, diğer açık ameliyat tekniklerine kıyasla çok daha çabuk iyileşmektedir. Bu yöntemde enfeksiyon gibi komplikasyonların yani operasyondan sonra gelişebilecek ikincil rahatsızlıkların riski de çok düşüktür. Histeroskopi olan kadınlar çoğu zaman aynı gün taburcu olabilirler.

    Histeroskopi Sonrası İyileşme Süreci

    Histeroskopi ile tedavi olan kadınlar, açık ameliyat yöntemleriyle tedavi olan hastalara göre çok daha çabuk iyileşmektedir. Bunun sebebi histeroskopi sırasında derin ve geniş kesiler kullanılmamasıdır. Çoğu hasta operasyon günü taburcu olabilir, dinlenmek için evlerine dönebilir. İyileşme sürecinizin hızlı ve stabil olabilmesi için doktorunuzun verdiği tavsiyelere uymanız önerilir. Bu tavsiyeler arasında, birkaç hafta cinsel birliktelik yaşamamak ve ağır işler yapmamak gibi örnekler vardır. Bu tavsiyeler önlem amaçlı olup süreleri kişiden kişiye değişebilir.

    Ankara Histeroskopi Fiyatları 2024

    Histeroskopi operasyonun; tanısal ve operatif olmak üzere iki ayrı çeşidi vardır. Bunlar kadın hastalıklarının teşhisinde ve tedavisinde kullanılırlar. Operasyonun çeşidine ve kapsamına göre histeroskopi fiyatları değişiklik gösterebilmektedir. Ankara histeroskopi fiyatları hakkında bilgi almak için kliniğimizi arayabilir; Doç. Dr. Bora Coşkun ve Doç. Dr. Buğra Coşkun gibi uzman isimlerden randevu alabilirsiniz.

    Randevu
    Yol Tarifi